ROHOST Cloud

De ce ROHOST Cloud?

Site-urile care sunt foarte accesate și care necesită o prezență online 100% din timp, au nevoie de o soluție mai performată decât poate oferi găzduirea web clasică pe un singur server și cPanel.

Pentru astfel de site-uri oferim soluția ROHOST Cloud. O arhitectură distribuită pe mai multe servere, bazată pe cele mai moderne și eficiente platforme software, cu performanțe crescute și posibilitatea de a servi un număr mare de utilizatori simultan. În plus aveți garanția că site-ul dvs. funcționeaza indiferent dacă se defectează unul sau mai multe servere simultan.

Studiu de caz: biziday.ro

Un exemplu de site găzduit pe ROHOST Cloud este blog-ul Biziday. Blog-ul este foarte accesat, cu vârfuri mari de trafic în momentele de emisie TV.

Odată transferat site-ul de pe sistemul clasic de găzduire web pe ROHOST Cloud, problemele de încărcare datorate traficului crescut au dispărut. Site-ul a funcționat fără întrerupere și în momentele în care am decis să mai adaugăm memorie sau pe perioada în care s-a facut update la kernel sau la anumite pachete software.

Reacții

“Din punctul meu de vedere, ca bloger atehnic pot spune că m-au scapat de frustrări. Când dai o chestie interesantă și o promovezi pe rețele, nu e nimic mai frustrant decât să îți pice site-ul exact atunci când aduni sute de sharuri în câteva minute. Am schimbat trei servere într-o singură lună… Nu mai știam ce să facem, pentru că aveam creșteri fabuloase de trafic, dar exact pe vârfuri ne cădea serverul. A fost cred un noroc, cineva de la ROHOST a observat că aveam această problemă, a bănuit ca nu ne permitem să cheltuim mii de euro pentru un server propriu și a venit cu această propunere, cu un Cloud de cinci servere care merge chiar și atunci când intră câteva mii de persoane ce urmaresc on-line înregistrarea emisiunii sau comentează articolele de pe Biziday.

Acum avem și 50-60 de mii de unici într-o singură zi, uneori depașim și peste 100k de pagini uploadate pe zi, dar biziday.ro merge brici.

Deci, nu mai am de spus decat un singur lucru - multumesc ROHOST! În numele meu și al echipei Biziday.

Moise Guran,
Jurnalist

“Ca administrator al site-ului pot spune că BiziDay.ro a renăscut de când cu noua soluție. Merge trăznet. Categoric este o mare îmbunătațire a serviciilor, sesizabilă atât pe partea de trafic cât și pe partea de stabilitate în funcționare. Noua soluție de Cloud reușește să preia vârfurile de trafic ce apar în momentul imediat publicării emisiunii online, moment în care, chiar și având un server dedicat, vizitatorii întâmpinau mari probleme la încărcare și se întâmpla chiar ca serverul să cadă. Acum toate aceste probleme sunt amintiri.

Mulțumesc echipei ROHOST pentru acest serviciu și pentru reglajele fine necesare unui site al unei emisiuni TV.”

Daniel Tănasie,
Administrator Website

Particularități tehnice

Arhitectură tolerantă la probleme hardware/software

În ROHOST Cloud site-urile se instalează transparent pe mai multe servere fizice. În acest fel site-ul va fi accesibil chiar dacă unul sau mai multe servere nu pot fi accesate din diverse motive.

Scalare pe orizontală

Un avantaj major al soluției ROHOST Cloud este faptul că poate deservi orice tip de site, orice nevoi ar avea, și poate crește performanțele prin simpla adăugare de noduri noi.

Securitate crescută și resurse garantate

Datorită tehnologiilor folosite pentru izolarea aplicației, site-urile găzduite în acest mod vor fi protejate mult mai bine de atacurile asupra altor site-uri, atât din punct de vedere al securității cât și al resurselor hardware disponibile.

Cost redus

Datorită arhitecturii cu mai multe instanțe distribuite, izolate și partajate, abonamentele de găzduire în ROHOST Cloud încep de la doar 100€ + TVA / lună, un cost comparabil cu cel al unui singur VPS.

Cine și cum poate beneficia de această soluție?

Site-urile cu un număr mare de vizitatori vor beneficia în mod direct de avantajele soluției ROHOST Cloud, o soluție rapidă, eficientă și extrem de flexibilă.

O altă categorie de site-uri ce pot beneficia de o asemenea soluție sunt site-urile la care prezența pe net este extrem de importantă, mai ales când vin foarte mulți utilizatori într-un timp scurt.

Exemple ar putea fi: * site-urile de știri care sunt asaltate în cazul unor evenimente importante * blog-urile foarte vizitate * site-uri cu rezultate la bacalaureat/diverse concursuri * magazine on-line

Soluția noastră permite scalarea pe mai multe servere în mod transparent.
Putem veni cu soluții și pentru perioade cu vârfuri de trafic extrem de mari, gen oferte de Black Friday, dar e nevoie de pregătiri din timp și de o colaborare strânsă și pe partea de programare.

Care este procedura de transfer la o asemenea soluție?

Transferul pe o soluție Cloud trebuie evaluat de echipa ROHOST înainte de procedura propriu zisă. Dacă într-adevăr soluția este potrivită pentru nevoile clientului se poate trece mai apoi la transfer. Echipa ROHOST se va ocupa de instalarea și transferarea site-ului in Cloud.

Pentru detalii vă rugăm să ne contactați prin intermediul unui tichet.