Rețea și servere

Locația - România/Timișoara

Centrul de date din Timișoara beneficiaza de multiple conexiuni redundante prin fibră optică gigabit către furnizorii RDS, UPC și Euroweb precum și de peering privat cu DomiNet. Pe langă conectivitatea națională foarte bună un avantaj îl reprezintă faptul că Timișoara este principalul punct de intrare în tara a tronsoanelor de comunicație internațională.

Accesul în locație este restricționat și securizat. Monitorizarea este permanentă 247. Locația este prevăzută cu instalații de climă redundante ce mențin condițiile optime de funcționare ale echipamentelor. Redundanța alimentării cu energie și în același timp stabilizarea fluctuațiilor sunt asigurate de echipamente performante UPS și de un grup electrogen Diesel de 300KVA cu automatizare digitală.

Informații AS

Serverele ROHOST

Serverele ROHOST sunt construite pe platformele Intel Xeon, Intel Quad Core, Intel Core i7 single sau dual CPU.

Mediul de stocare este complet redundant, RAID-1 sau RAID-10, pentru a preîntampina orice eventuale disfuncționalități hardware. În prealabil fiecare disc individual este testat intensiv pentru a elimina din start unitățile cu slăbiciuni.

Memoriile sunt exclusiv ECC, în toate serverele ROHOST. Se testează extensiv pentru defecte, minim 100 de cicluri de test fără erori, deoarece ele contribuie direct la stabilitatea unui server.

La final, toate serverele trec prin teste de cel puțin 24 de ore în regim de funcționare în condiții extreme înainte de a fi lansate în producție. Parcurgem toți acești pași pentru că experiența ne-a dovedit că sunt absolut necesari pentru eliminarea celor mai multe probleme.

Prezența ROHOST on-site

În cazul situațiilor neprevăzute, în care intervenția de la distanță nu este suficientă, echipa ROHOST prezentă în centrul de date poate interveni în cel mai scurt timp. Chiar dacă situațiile ce necesită astfel de intervenții sunt foarte rare, ne-am dorit să acoperim și aceste riscuri și considerăm că în acest moment putem oferi clienților noștri cele mai mici riscuri în ceea ce privește prezența online.

RCS-RDS logo  UPC logo  Euroweb logo  dominet logo